Зареєструватись

Пласт – український скаутинг – станиця Мелітополь

Остап Стасів
18 Жовтня 2017

ПОДІЛИТИСЬ

Спілкування з випускниками ВУМ online – це завжди цікавий досвід. Дивно, але люди по-різному використовують отримані знання. Хтось надихається та йде вчитись далі, хтось змінює роботу або знаходить нове хобі, а хтось, навпаки, пересвідчується, що все гаразд і нічого змінювати не треба.

Ми отримуємо дуже різні відгуки від слухачів, і деякі варті того, щоб про них розповісти. 

Тетяна Окружна мешкає у місті Мелітополь, пройшла курс “Пласт – український скаутинг” на ВУМ online і захопилася настільки, що вирішила не зупинятися: “Після проходження курсу на ВУМ я зрозуміла, що пластові цінності варті того, щоб ними ділитися, і навколо є люди, які радо приєднаються до Великої Гри. Саме корисність і практичність отриманих знань надихнули на перші кроки.”

Так народився проект ПЛАСТ – станиця Мелітополь. 

“Унікальність проекту в Людях, які до нього долучаються,  – розповідає Тетяна Окружна. – Відчайдушні юнаки та юначки, які прагнуть пригод, нових знань та навичок. Дорослі волонтери, які, незалежно від професійного спрямування, долучаються до Пласту і стають скарбниками, референтами, виховниками та інструкторами. Чи можливе таке ще десь? Бути разом незалежно від віку, ділитися практичним життєвим досвідом, створювати маленькі та великі пригоди щодня! Поєднувати інтелектуальні, творчі та екстремальні види діяльності. “Станиця Мелітополь” почала свою діяльність заради людей, чиї цінності збігаються з пластовими. І тому ми щасливі!” 

Чого вже вдалося досягти 

У вересні відбулася навчальна екскурсія  – “500 років Реформації”. У Мелітопольському міському краєзнавчому музеї у серпні 2017 р. відкрилася виставка “Реформація в Європі та її відгомони у євангельському християнстві Мелітопольщини”. Саме цей захід відвідали юнаки.  

Встигли сходити в першу мандрівку. 

Зібрали волонтерів, обрали старшину та обговорили плани на майбутнє.  

Пройшли військово-патріотичний вишкіл, що відбувся 1 жовтня 2017 року в місцевому Лісопарку. 

Учасники мали змогу отримати теоретичні знання про те, як поводити себе у надзвичайних ситуаціях, отримали загальні навички надання першої медичної допомоги та поводження зі зброєю. Також відчули на собі важкість військової амуніції.  

Після закінчення теоретичної частини заходу перейшли до військової, де могли застосувати щойно здобуті знання у польових умовах. Юні прихильники ПЛАСТу накладали один одному турнікет, метали макети гранат та вчились поводитись під час вибухів.  

А ще створили сторінку станиці у Фейсбуці. Тож, запрошуємо всіх небайдужих долучитись до спільноти станиці Мелітополь. 

Найближчі плани  

Тетяна Окружна: “Зараз команда проходить офіційну реєстрацію, як осередок НСОУ Пласт. В планах створити Курінь, бо вже маємо 3 гуртки. А ще – багато заходів: осіння мандрівка рідним краєм, вишкіл зі стрільби з луку на Хортиці, вишколи, літні табори тощо. Велика мрія – зібрати друзів з інших міст на морський табір на Азовському узбережжі. Але таборуванню ще потрібно вчитися. І ми готові продовжувати навчання.” 

Чого не вистачає? 

Тетяна Окружна: “Ми стикнулись із віддаленістю від вже розвинених пластових осередків, а основні вишколи для виховників та волонтерів відбуваються там, та й літні табори теж. Тому будемо вдячні за будь-які пропозиції співпраці з пластовими осередками. Готові обговорювати ідеї та втілювати в життя.”  

Що ж, в добрий шлях, станиця Мелітополь! Бажаємо успіхів, сил та натхнення!